Сграда ''Мишел'' – световните тенденции и у нас

Сграда Мишел
Потърсете модерна жилищна сграда в София и ще откриете „Мишел“.

Архитект
ЛП Консулт, арх. Атанас Панов
Местоположение
град София, бул. „България“ 88
Период на реализация
2005 - 2006
Предназначение
Многофамилна сграда
РЗП
14 025 m²
Модел тухла
Porotherm 25 N+F, Porotherm 12 N+F

Сграда на годината – в крак със световните тенденции

„Мишел“ неслучайно носи приза „Сграда на годината“ 2006, раздел "Жилищни сгради". Проектирана е от специалисти, които ценят успехите и качествата на съвременните строителни материали и технологии. Хората зад осъществяването на „Мишел“ поглеждат към световните тенденции – но не само към дизайна на една сграда (т.е. външният резултат), а и към сърцето ѝ – материалите, които я изграждат.

Архитектура и конструкция

Сред всички сгради наоколо, „Мишел“ е акцент, който се вписва с лекота. Има красив външен вид, с топли цветове, напомнящи за есента. Нестандартна е и с разчупения си контур, напомнящ на морски вълни. Конструкцията е монолитна, с модерни строителни материали; стените са иззидани с керамични блокове Porotherm. Взети са под внимание всички изисквания за проектиране в сеизмични райони.

Офиси и жилища

Сградата се намира на ключово място в София, на бул. „България“, в млад и бързоразвиващ се квартал „Манастирски ливади“. Средновисока е - 5 жилищни етажа, надпартерно ниво с офиси, партер с магазини и сутерен с паркинг. Служи за жилище и офис на мнозина – 95 апартамента, 11 офисни помещения, 11 магазина. Как ли се чувстват хората, които я обитават…

Свързани статии