Да живееш в природата на София

Жилищна сграда в Симеоново
Да си в София, но далеч от хаоса на столицата и близо до природата

Архитект
Димитър Ангелов, Деляна Ганева; Студио „Стил и практика“ ЕООД
Местоположение
Квaртал Симеоново, град София
Период на реализация
2015 - 2016
Предназначение
Многофамилна жилищна сграда
РЗП
905.34 m²
Модел тухла
Porotherm 38 N+F Comfort, Porotherm 25 N+F, Porotherm 12 N+F

Да се наслаждаваш на чист въздух и чудна гледка към планината. Да си живееш в сигурен дом, където да почиваш и да се радваш на свободното си време – било то сам в уединение или с най-близките си хора.
 
Звучи добре, нали?
 
След определена възраст това става мечтата на почти всеки столичанин или на жител на по-голям град. Многофамилната жилищна сграда в квартал Симеоново в София дава това изживяване.

Идеалната локация

„Идеален център, на комуникативно място“ – познати рекламни трикове на брокерските агенции. Докато една част от хората търсят апартамент в центъра на града – за да са близо до работа и до всички социални събития, които се случват, другата част предпочита уединението и спокойствието далеч от шума в центъра.
 
Сградата се намира в района Витоша, във вътрешния квартал „Симеоново“, където застрояването е свободно. Разполага с подземни гаражи, за да могат обитателите спокойно да паркират автомобилите си. В допълнение към това удобство има и самостоятелни автомобилни и пешеходни подходи.

Сутеренът и покривната тераса далеч от града

Сградата е проектирана с 4 жилища, всяко от тях със сутерен. В последното ниво на средните жилища има и кабинети и използваема покривна тераса – така обитателите могат да вършат работата си, наслаждавайки се на гледка към Витоша или пък да организират сбирки на под открито небе.

Строителният материал

Изпълнението е изцяло монолитно-скелетна безгредова конструкция. Външните и вътрешните стени са с тухлите “Porotherm”, съответно 38 см, 25 см и 12 см, указани в архитектурните планове.  Резултатът е сграда, проектирана според съвременния начин на работа и живот: с модерна и изчистена архитектура с характерни за стила детайли и материали.

Озеленената площ (61%!) завършва усещането за близост до природата. Ние се размечтахме, а вие?

Свързани статии