От къде да започнем проектирането на градината - част първа

Независимо дали се интересувате от цялостно реновиране на Вашия двор или просто искате да освежите старите пътеки, има няколко важни фактори, които трябва да имате предвид, преди да започнете работа.

Въпреки, че много хора се насочват направо към най-близкия строителен хипермаркет, за да разгледат настилките, които се предлагат, предварителното проучване и доброто планиране ще Ви помогнат да изберете продуктите, които най-добре ще отговарят на Вашите нужди. Лесно е да купите павета или плочи, които изглеждат красиво, само за да разберете, след като ги монтирате, че не са подходящи за зоната в която искате да ги използвате. Често се случва първоначално да сме привлечени от визията и формата на настилката и изборът да е съобразен предимно с  фасадата, оградата или останалите декоративни елементи в двора, но на по-късен етап да се окаже, че не сме съобразили функцията, която ще изпълнява настилката.

Съветите които сме подготвили ще ви помогнат да проектирате дворното пространство, така че да пресъздадете представите си за него по най-добрият начин, а времето прекарано в градината да се превърне в незаменимо удоволствие.

Преди да стартирате Вашия проект е важно да разполагате с цялата необходима информация за настилките, монтажа и поддръжката на настилката, кой ще полага настилката, за да вземете най-доброто възможно решение, както и да сте подготвени за това което Ви очаква в различните етапи на реализация на проекта.

Днес ще ви запознаем с първата фаза в процеса по реализация на Вашето любимо кътче, а именно планирането на проекта. Обикновено тя отнема най-много време, защото възможностите на този етап, които са пред Вас на практика са неограничени. Eто защо, ако сте решили, че ще инвестирате средства и усилия в реализацията на мечтаната градина, не губете време и използвайте спокойните зимни месеци, за да направите подробно проучване и да планирате реализацията на проекта.

Всичко започва с идеята за пространството!

Помислете за потенциала на пространството и определете за какво ще го използвате.

На този етап огледайте пространството и решете каква част от него ще оставите за озеленяване и каква ще използвате за веранда, тераса, басейн, пътеки и др.. Сега е моментът да прецените как да разпределите зоните според тяхната функционалност.  След като придобиете общата представа какво искате да постигнете, Semmelrock ще Ви предложи подходящото решение, което едновременно ще допълни архитектурата на Вашия дом и ще остави усещането за индивидуалност и стил.  Като лидер в производството на решения за ландшафтно оформление Semmelrock ще Ви предостави избор от голяма гама продукти с класическа визия, както такива с модерна визия в унисон с най-новите тенденции във формати, текстури, цветове.

Важно! Предназначението на пространството и вида на терена и възможностите за монтаж които предлага ще определят дебелината на настилката, която ще използвате. Тя от своя страна е определяща за товароносимостта на настилката. 

Ако все още се колебаете дали да инвестирате във външните пространства около дома, добре е да вземете предвид, че всяко подобрение на функционалността, често гарантира по-висока цена и допълнителна добавена стойност на имота в случай на продажба, а издръжливостта на продуктите с марка Semmelrock означава, че Вашата инвестиция ще издържи изпитанието на времето.

Архитектурата на дома - втора отправна точка

Архитектурата определя дизайна на настилката

Архитектурният стил на Вашия дом ще е определящ при избора на настилки, клоцове, огради, но продуктовите фамилии с марка  Semmelrock са грижливо подбрани, така че с лекота да  създадете единство в цялостното оформление на градината, което да бъде в унисон с Вашия дом.

Продуктите маркирани със Semmelrock Concept могат да се открият във всички актуални стилистики – модерен стил, средиземноморски, класически, рустикален, и др.  

Секцията Вдъхновение на нашия уебсайт може да Ви бъде изключително полезна в избора на цялостна концепция, а ако срещате затруднения нашите ландшафтни архитекти ще бъдат ваш съмишленик и ще Ви помогнат с идеи и предложения.

Идеи за градината

Дигитални възможности за вдъхновение

След като изградите представа как ще разпределите пространството много по-лесно ще изберете подходящите продукти. Вариантите да го направите са няколко и за да сте сигурни в своя избор препоръчваме да разгледате всички възможности:

  • Като начало разгледайте каталогът “Идеи за градина”, където със сигурност ще се ориентирате кои са актуалните цветове и повърхности през настоящия сезон.
  • След като филтрирате своите фаворити може да се възползвате от мобилното приложение Garden visions. С него може да визуализирате настилките, които сте избрали от каталога върху снимката на Вашия дом и градина. Така ще разберете кои цветове настилки си подходждат на фасадата, покрива, оградата, останалите елементи в градината.

Консултация с ландшафтни архитекти

На живо в мострената ни градина

След като вече имате идея за пространството и нашите материали са Ви помогнали да се вдъхновите, следващага стъпка е да запазите час за консултация с ланшафтните архитекти на Semmelrock на живо в нашата мострена градина. Те ще ви покажат избраните от Вас продукти и ще Ви насочат какви конкретни решения са подходящи за всички отделни зони, съобразно натоварването и начина на полагане на изделията, архитектурния стил на сградата, използваните материали във фасадата, както и цялостната концепция за оформление на пространството.

Запазете час за консултация тук:

Запомнете на този етап е важно да:

  • Обмислите за какво ще използвате пространството.
  • Изберете стил, който ще е в хармония с архитектурата на Вашия дом.
  • Определите рамки на бюджета с който разполагате.
  • Потърсите има ли законови ограничения с които трябва да се съобразите при реализацията на Вашия проект. Ако пък темата е непозната за Вас, доверете са на нашите ландшафтни архитекти, които са на Ваше разположение.

След идеята за пространството и избор на продукти, следващата серия от въпроси на които ще трябва да си отговорите е свързана с втората фаза -  проектиране.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Искате персонална оферта? 

Свържете се с нашите

търговски представители!

Имате ли нужда от още помощ?

Търсене на дистрибутор

Намерете най-близкия до вас дистрибутор

Търсене на цени

Вижте цените на настилки Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Мострена градина Semmelrock

Прочетете още за настилки Semmelrock

    0Резултати

    Социални мрежи

    Точки на продажба