За нас

Групата Винербергер

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите над 200 завода в 30 държави. Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г. През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години.
 
Придобиването на Тондах (Tondach) успешно допълва решенията за жилищно строителство чрез керамични керемиди и аксесоари за цялостни покривни системи. Придобиването на Земелрок Щайн Унд Дизайн (Semmelrock Stein & Design) разгръща портфолиото на групата Винербергер по отношение на решенията за ландшафтната архитектура чрез палитрата си от керамични и бетонни настилки. Придобиването на Пайплайф (Pipelife) - пластмасови тръбни системи - не само бележи стратегически етап в разширяването на основната дейност, но също така и намаляването на зависимостта на групата от силно циклични периоди в новото жилищно строителство. Винербергер се превръща в един от най-големите производители на тръби в Европа с богата продуктова гама от тръбни системи, която включва Пайплайф и Щайнцойг Керамо (Steinzeug Keramo) - керамични тръбопроводи системи.
 
Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации. Чрез висококачествените системи за стени, покриви, фасади и настилки доставя на своите клиенти ориентирани към бъдещето решения от строителни материали с убедителни качества.

Винербергер в България

Винербергер стъпва на българския пазар в края на 2004 като Винербергер ЕООД и стартира с внос от Унгария и Румъния на керамични блокове с вертикални кухини с марка Porotherm – един изцяло нов, но очакван и търсен от пазара качествен продукт.
 
Първият проект - „Реконструкция и модернизация на керамичен завод Луковит” е пуснат в експлоатация в края на 2007 година след близо 10 месеца на строителство. Инвестицията от 25 млн. евро обхваща комплексна реконструкция и модернизация на завода и оборудването в съответствие с най-новите технически стандарти, внедряване на най-нови технологии за редуциране на енергията за производство, както и подобряване условията на труд и създаване на благоприятна работна атмосфера, отговаряща на изискванията за безопасност на труда и здравните норми в страната.

Заводът в град Луковит

На 05.11.2007 г. Винербергер ЕООД пусна в експлоатация най-модерният керамичен завод на Балканите. Предприятието се намира в гр. Луковит и стартира производството на Porotherm - голямоформатни керамични блокове за защитена зидария с вертикални кухини и порьозна структура, използвани при строителството на сгради с обществено или стопанско предназначение.
 
За периода от септември 2006 до септември 2007 старият керамичен завод в Луковит (познат под името „Успех” АД) беше напълно реконструиран и модернизиран. Инвестирайки над 25 млн. евро в най-модерно технологично оборудване и съвременна производствена сграда, Винербергер постави фундаментите на едно трайно и стабилно производство на висококачествените керамични блокове Porotherm в България.

Суровината за производството на Porotherm – мергелна глина се добива от кариерата в непосредствена близост на завода. За да се запази околната среда, вместо познатата практика на транспорт с тежкотоварни автомобили, глината се транспортира до производственото хале посредством покрито съоръжение с гумено-транспортна лента. Заводът в Луковит е първият от ново поколение, не само на Балканите, но и в Европа, отговаряйки на последните стандарти за енергийна ефективност, опазване на околната среда и здравословни и безопасни условия на труд.
 
На производствена площ от 15 000 м2 е концентрирано последно поколение машини и оборудване, доставени и монтирани от водещи фирми в бранша. Технологичният процес е изцяло автоматизиран, управлението на линията се осъществява посредством компютри и програмируеми контролери. Пещта и сушилните са специално проектирани, за да гарантират максимална енергийна ефективност при минимални емисии. Изпичането на тухлите е изцяло с природен газ като гориво. Винербергер ЕООД въвежда система от оборотни палети за многократна употреба, с цел намаляване разходите за дървесина като опаковъчен материал, давайки своя принос за опазване на горския фонд в регионален и международен аспект. Контролът на качеството на продукцията се упражнява непрекъснато в собствена, модерно оборудвана лаборатория.

Визия и мисия

Ние подобряваме качеството на живот на хората като им предлагаме добавена стойност към всяко решение за строителството. Ние подпомагаме процесите, които са природосъобразни и с ефективно използване на ресурсите през целия жизнен цикъл на сградата от избора на място за проектиране, изграждане, експлоатация, поддръжка, ремонт и разрушаване. Ние предлагаме устойчиви строителни материали и инфраструктурни решения за по-добро качество на живот.
 
Нашите бизнес дейности са фокусирани върху развитието, производството и дистрибуцията на керамични строителни материали. Нашата мисия е да продължаваме да работим като предпочитан доставчик на строителни материали в Европа на база на дълготрайното качество, енергийната ефективност и естествената красота на нашите продукти. Също така се стремим да осигурим отлични продажби и услуги по доставките.

Кариери

Нашите служителите са ключовият фактор за успех. С тяхната квалификация, отдаденост и мотивация те определят бъдещото развитие и конкурентоспособността на групата Винербергер. Ние търсим хора със силна персонална отдаденост и страст към работата си, които могат да мислят и действат като организатори. Очакваме служителите ни да предлагат решения и да имат силно развито чувство за професионална отговорност. В замяна ние им предлагаме справедливо и мотивиращо възнаграждение, атрактивни стимули, възможност за активно участие в развитието на компанията и оптимални условия за най-доброто професионално представяне и личностно развитие.
 
Предлагаме на служителите си широка гама от вътрешни и външни обучителни възможности като продуктови презентации, участие в работни групи по проекти и технически семинари.
 
 

Отворени позиции

АРХИТЕКТ-КОНСУЛТАНТ
 
Вие сте архитект и търсите ново предизвикателство?
Искате да работите в сферата си и да поддържате и изграждате нови контакти?
Кандидатствайте за позицията АРХИТЕКТ-КОНСУЛТАНТ!
Научете повече тук: https://www.jobs.bg/job/4858494
 
 
РЕГИОНАЛЕН ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ – СОФИЯ И СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ
 
Имате ли теоретичен и практически опит в строителния бранш?
Във връзка с осъществяването на нашата дейност в България търсим:
ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА СОФИЯ И СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!
Научете повече и кандидатствайте тук: https://www.jobs.bg/job/4862009
 
 
РЕГИОНАЛЕН ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
 
Имате ли теоретичен и практически опит в строителния бранш?
Във връзка с осъществяването на нашата дейност в България търсим:
РЕГИОНАЛЕН ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ!
Научете повече и кандидатствайте тук: https://www.jobs.bg/job/4887839

За оптимизиране на производствения процес в завода ни в Луковит търсим:
 
ЕЛЕКТРОТЕХНИК
 
Отговорности:
- отстранява възникнали повреди на електрооборудването съобразно указанията на прекия ръководител и съответните технологични инструкции;
- поддържа автоматиката на всички съоръжения в завода – според инструкциите на съответните машини
- осигурява правилното протичане на технологичния процес;
- извършва технически прегледи и профилактика в съответствие с месечния план-график;
- анализира авариите и причините за престой и предлага мероприятия за предотвратяването им;

Изисквания:
- средно/висше образование с електротехническа специалност;
- над една година опит по специалността;

Ние Ви предлагаме:
- отлични условия на труд и възнаграждение;
- професионална реализация в утвърдена международна компания;
- възможност за непрекъснато обучение и повишаване на личните професионални умения;

Ако отговаряте на посочените изисквания, моля, изпратете своя автобиография и копие на диплома на следния адрес: office.bg@wienerberger.com
На интервю ще бъдат поканени само одобрените по документи кандидати.

Всички документи ще бъдат разглеждани конфиденциално, а информацията от тях е защитена съгласно изискванията на ЗЗЛД.

Мениджмънт

Атанас Буглов - управител на Винербергер

Атанас Буглов

Управител

+359 2 80 66 777
office.bg@wienerberger.com

    Атанас Буглов е роден през 1976 г. в гр. Гоце Делчев. Завършил е „Счетоводство и контрол“ в УНСС през 1999 г. и има богат професионален опит като счетоводен и данъчен консултант. Г-н Буглов започва своята кариера във Винербергер ЕООД през 2005 г. като последователно заема позициите на Мениджър „Финанси и контролинг“, а след това Финансов директор и Прокурист. От 2009 г. е Управител „Финанси и администрация“ във Винербергер ЕООД, а в края на 2014г., г-н Буглов поема паралелно и поста на Управител в Тондах България ЕООД.
инж. Цанко Миланов

инж. Цанко Миланов

Управител

+359 2 80 66 777
office.bg@wienerberger.com

    Инж. Цанко Миланов е роден в София през 1972 г. Средното си образование получава в 30-о СОУ „Братя Миладинови” в столицата. През 1995 г. завършва ВСУ „Любен Каравелов” като отличник на випуска. През март 2005 г. постъпва при Винербергер като „Мениджър продажби“, през 2008 заема длъжността „Търговски директор“ на компанията, а през пролетта на 2013 г. поема и поста „Управител“ на дъщерната фирма Тондах България ЕООД. От средата на 2015 година заема длъжността Управител на Винербергер ЕООД.
Антонина Андреева - технически директор на Винербергер

инж. Антонина Андреева

Технически директор

+359 2 80 66 777
office.bg@wienerberger.com

    Антонина Андреева завършва УАСГ през 1987г. с квалификация строителен инженер – конструкции. Притежава опит в областта на проектирането и строителството на сгради и съоръжения, проектовия мениджмънт, техническите продажби и производството на строителни материали. През 2005 годинa се присъединява към екипа на Винербергер ЕООД като продуктов мениджър. През 2008 заема длъжността Технически директор и Прокурист на дружеството. През 2015 поема едновременно и позицията продуктов мениджър на Тондах България.