За нас

Групата Винербергер

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите над 200 завода в 30 държави. Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г. През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години.
 
Придобиването на Тондах (Tondach) успешно допълва решенията за жилищно строителство чрез керамични керемиди и аксесоари за цялостни покривни системи. Придобиването на Земелрок Щайн Унд Дизайн (Semmelrock Stein & Design) разгръща портфолиото на групата Винербергер по отношение на решенията за ландшафтната архитектура чрез палитрата си от керамични и бетонни настилки. Придобиването на Пайплайф (Pipelife) - пластмасови тръбни системи - не само бележи стратегически етап в разширяването на основната дейност, но също така и намаляването на зависимостта на групата от силно циклични периоди в новото жилищно строителство. Винербергер се превръща в един от най-големите производители на тръби в Европа с богата продуктова гама от тръбни системи, която включва Пайплайф и Щайнцойг Керамо (Steinzeug Keramo) - керамични тръбопроводи системи.
 
Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации. Чрез висококачествените системи за стени, покриви, фасади и настилки доставя на своите клиенти ориентирани към бъдещето решения от строителни материали с убедителни качества.

Винербергер в България

Винербергер стъпва на българския пазар в края на 2004 като Винербергер ЕООД и стартира с внос от Унгария и Румъния на керамични блокове с вертикални кухини с марка Porotherm – един изцяло нов, но очакван и търсен от пазара качествен продукт.
 
Първият проект - „Реконструкция и модернизация на керамичен завод Луковит” е пуснат в експлоатация в края на 2007 година след близо 10 месеца на строителство. Инвестицията от 25 млн. евро обхваща комплексна реконструкция и модернизация на завода и оборудването в съответствие с най-новите технически стандарти, внедряване на най-нови технологии за редуциране на енергията за производство, както и подобряване условията на труд и създаване на благоприятна работна атмосфера, отговаряща на изискванията за безопасност на труда и здравните норми в страната.

Заводът в град Луковит

На 05.11.2007 г. Винербергер ЕООД пусна в експлоатация най-модерният керамичен завод на Балканите. Предприятието се намира в гр. Луковит и стартира производството на Porotherm - голямоформатни керамични блокове за защитена зидария с вертикални кухини и порьозна структура, използвани при строителството на сгради с обществено или стопанско предназначение.
 
За периода от септември 2006 до септември 2007 старият керамичен завод в Луковит (познат под името „Успех” АД) беше напълно реконструиран и модернизиран. Инвестирайки над 25 млн. евро в най-модерно технологично оборудване и съвременна производствена сграда, Винербергер постави фундаментите на едно трайно и стабилно производство на висококачествените керамични блокове Porotherm в България.

Суровината за производството на Porotherm – мергелна глина се добива от кариерата в непосредствена близост на завода. За да се запази околната среда, вместо познатата практика на транспорт с тежкотоварни автомобили, глината се транспортира до производственото хале посредством покрито съоръжение с гумено-транспортна лента. Заводът в Луковит е първият от ново поколение, не само на Балканите, но и в Европа, отговаряйки на последните стандарти за енергийна ефективност, опазване на околната среда и здравословни и безопасни условия на труд.
 
На производствена площ от 15 000 м2 е концентрирано последно поколение машини и оборудване, доставени и монтирани от водещи фирми в бранша. Технологичният процес е изцяло автоматизиран, управлението на линията се осъществява посредством компютри и програмируеми контролери. Пещта и сушилните са специално проектирани, за да гарантират максимална енергийна ефективност при минимални емисии. Изпичането на тухлите е изцяло с природен газ като гориво. Винербергер ЕООД въвежда система от оборотни палети за многократна употреба, с цел намаляване разходите за дървесина като опаковъчен материал, давайки своя принос за опазване на горския фонд в регионален и международен аспект. Контролът на качеството на продукцията се упражнява непрекъснато в собствена, модерно оборудвана лаборатория.

Визия и мисия

Ние подобряваме качеството на живот на хората като им предлагаме добавена стойност към всяко решение за строителството. Ние подпомагаме процесите, които са природосъобразни и с ефективно използване на ресурсите през целия жизнен цикъл на сградата от избора на място за проектиране, изграждане, експлоатация, поддръжка, ремонт и разрушаване. Ние предлагаме устойчиви строителни материали и инфраструктурни решения за по-добро качество на живот.
 
Нашите бизнес дейности са фокусирани върху развитието, производството и дистрибуцията на керамични строителни материали. Нашата мисия е да продължаваме да работим като предпочитан доставчик на строителни материали в Европа на база на дълготрайното качество, енергийната ефективност и естествената красота на нашите продукти. Също така се стремим да осигурим отлични продажби и услуги по доставките.

Кариери

Нашите служителите са ключовият фактор за успех. С тяхната квалификация, отдаденост и мотивация те определят бъдещото развитие и конкурентоспособността на групата Винербергер. Ние търсим хора със силна персонална отдаденост и страст към работата си, които могат да мислят и действат като организатори. Очакваме служителите ни да предлагат решения и да имат силно развито чувство за професионална отговорност. В замяна ние им предлагаме справедливо и мотивиращо възнаграждение, атрактивни стимули, възможност за активно участие в развитието на компанията и оптимални условия за най-доброто професионално представяне и личностно развитие.
 
Предлагаме на служителите си широка гама от вътрешни и външни обучителни възможности като продуктови презентации, участие в работни групи по проекти и технически семинари.
 
 

Отворени позиции

PRODUCT MANAGER
 
To support the Sales Department of Wienerberger Bulgaria, as well export markets in Macedonia, Kosovo & Albania, we are offering the following position as PRODUCT MANAGER for immediate appointment.
 
PRODUCT MANAGER
 
Job Purpose (Key Objectives)
In charge of coordinating and implementing all product management activities for Wienerberger in line with the strategy and plans of the company in the country and in the region
 
List of responsibilities and tasks:
 • Local and regional product group strategy development
 • Innovation, business & product development
 • Product portfolio argumentation
 • Market intelligence
 • Product pricing analysis
 • Services and tools maintenance
 • Participation in digital product management projects 
 • Professional activities (standardization, regulation, know how)
 • Quality control
 
Knowledge, Skills & Experience:
 
 • Professional qualifications: University degree in civil engineering 
 • Work Experience: Experience on Product Management position is preferred, but not mandatory 
 • Foreign languages: English – good command of English language
 • Computer literacy: MS Word, MS Excel, MS Power Point  - advanced, AutoCAD
 • Competencies needed at the organizational level: 
  - Expertise 
  - Business Integrity /Ethics
  - Human relations
  - Customer orientation|
  - Self-motivation/personal development
 • Required competences at a functional level 
  - Communication and presentation skills
  - Planning and organizing|
  - Proactivity 
  - Result orientation
  - Creativity
 • Other: clear B category driving license 
 
We offer:
 • Professional realization in an established international company
 • Opportunity to train and enhance professional skills
 • Attractive remuneration package and performance related bonuses
 
If this sounds like the right opportunity for you send us your CV in English: office.bg@wienerberger.com 
 
All personal data is protected by law and will be treated in confidentiality. 
Only short-listed applicants will be contacted.
 

_______________________________________________________________________________________________________________________
 
 
За оптимизиране на производствения процес в завода ни в Луковит търсим:
 
ЕЛЕКТРОТЕХНИК
 
Отговорности:
- отстранява възникнали повреди на електрооборудването съобразно указанията на прекия ръководител и съответните технологични инструкции;
- поддържа автоматиката на всички съоръжения в завода – според инструкциите на съответните машини
- осигурява правилното протичане на технологичния процес;
- извършва технически прегледи и профилактика в съответствие с месечния план-график;
- анализира авариите и причините за престой и предлага мероприятия за предотвратяването им;

Изисквания:
- средно/висше образование с електротехническа специалност;
- над една година опит по специалността;

Ние Ви предлагаме:
- отлични условия на труд и възнаграждение;
- професионална реализация в утвърдена международна компания;
- възможност за непрекъснато обучение и повишаване на личните професионални умения;

Ако отговаряте на посочените изисквания, моля, изпратете своя автобиография и копие на диплома на следния адрес: office.bg@wienerberger.com
На интервю ще бъдат поканени само одобрените по документи кандидати.

Всички документи ще бъдат разглеждани конфиденциално, а информацията от тях е защитена съгласно изискванията на ЗЗЛД.
 

Мениджмънт

Атанас Буглов - управител на Винербергер

Атанас Буглов

Управител

+359 2 80 66 777
office.bg@wienerberger.com

  Атанас Буглов е роден през 1976 г. в гр. Гоце Делчев. Завършил е „Счетоводство и контрол“ в УНСС през 1999 г. и има богат професионален опит като счетоводен и данъчен консултант. Г-н Буглов започва своята кариера във Винербергер ЕООД през 2005 г. като последователно заема позициите на Мениджър „Финанси и контролинг“, а след това Финансов директор и Прокурист. От 2009 г. е Управител „Финанси и администрация“ във Винербергер ЕООД, а в края на 2014г., г-н Буглов поема паралелно и поста на Управител в Тондах България ЕООД.
инж. Цанко Миланов

инж. Цанко Миланов

Управител

+359 2 80 66 777
office.bg@wienerberger.com

  Инж. Цанко Миланов е роден в София през 1972 г. Средното си образование получава в 30-о СОУ „Братя Миладинови” в столицата. През 1995 г. завършва ВСУ „Любен Каравелов” като отличник на випуска. През март 2005 г. постъпва при Винербергер като „Мениджър продажби“, през 2008 заема длъжността „Търговски директор“ на компанията, а през пролетта на 2013 г. поема и поста „Управител“ на дъщерната фирма Тондах България ЕООД. От средата на 2015 година заема длъжността Управител на Винербергер ЕООД.
Антонина Андреева - технически директор на Винербергер

инж. Антонина Андреева

Технически директор

+359 2 80 66 777
office.bg@wienerberger.com

  Антонина Андреева завършва УАСГ през 1987г. с квалификация строителен инженер – конструкции. Притежава опит в областта на проектирането и строителството на сгради и съоръжения, проектовия мениджмънт, техническите продажби и производството на строителни материали. През 2005 годинa се присъединява към екипа на Винербергер ЕООД като продуктов мениджър. През 2008 заема длъжността Технически директор и Прокурист на дружеството. През 2015 поема едновременно и позицията продуктов мениджър на Тондах България.