"Жаклин" – сграда на годината 2008

Жаклин - сграда на годината
Самото изискано име, на което е кръстена, предполага красотата на сградата, стила ѝ и атмосферата около нея. И тези, които я видят, не остават разочаровани.

Архитект
„Aедес студио": арх. Пламен Братков, арх. Росица Браткова
Местоположение
град София, кв. Борово, бул. „България“ 58
Реализация
2007 г.
Предназначение
Многофамилна жилищна сграда
РЗП
19 500 м2
Модел тухла
Porotherm 25 N+F, Porotherm 12 N+F

Местно и световно признание

Освен с приза „Сграда на годината“ за 2008 г., „Жаклин“ може да се похвали с редица местни и международни награди. Едно от важните ѝ признания е през 2010г., когато достига до финалите на международния архитектурен конкурс Brick Award, който Винербергер организира.

За какво е предвидена сградата

„Жаклин“ има европейски стил и прави впечатление на всеки. Разделена е на три основни сектора, девет етажа и приземен етаж. В него има магазини и гаражи. Първите два сектора са за жилищата (общо 92). Всяко едно предлага на обитателите си красив изглед и удобно разположение в добър софийски квартал. Третият сектор е предвиден за офис помещения и ателиета (общо 31). В сутерена има още подземни гаражи и складове.

Сграда на годината: нестандартна архитектура, но рационални жилища

Неслучайно носи този приз. Обемите и вътрешните ѝ разпределения са интересни и изненадват всеки. Фасадата представлява своеобразни причудливи кутии, всяка от които различни. Всеки апартамент и офис е уникален. Така „Жаклин“ впечатлява с оригинална, нестандартна и елегантна архитектура, а обитателите се наслаждават на комфорта да живеят рационално в сграда, изградена от най-добрите специалисти и от най-качествените материали. Можем само да сме горди да я представим като една от нашите референции.

Свързани статии