Как са съчетани цветови нюанси и материали

Многофункционална сграда с апартаменти, Белгия
Многофункционална сграда с апартаменти, Белгия

Проект
Многофамилни сгради, Меле, Белгия
Архитект
CAAN aрхитекти
Модел тухла
Фасадни тухли Terca

Свързване на бизнес и жилищна среда

Четириетажната сграда разполага с търговски помещения на партерно ниво и апартаменти на горните две нива. Въпреки че предназначението им е различно, заедно образуват едно цяло и се комбинират перфектно чрез архитектурата. Двете бизнес зони на долния етаж преминават от предната към задната част на сградата. В центъра се намира входното антре към жилищните райони. На първия етаж има два апартамента. Покривът съдържа два просторни двустайни апартамента с централен вътрешен двор. Прозорците и вътрешните дворове имат черен кант, което ги прави изпъкнали и създава впечатление за шахматна дъска.

Едно и също, но различно

Въпреки че не си личи на пръв поглед, фасадните и покривните материали са еквивалентни, но не и идентични. Изискванията към материала са различни заради детайлите на хоризонталната архитектура във фасадата. За да се подчертае твърдостта ѝ са скрити редица прозорци зад тесни керемиди. Изпълнението на този детайл не би било възможно с керемиди. Ето защо са избрани съвпадащи керамични фасадни тухли. Покривът на сградата е с керамични керемиди в различни цветове на земни нюанси, които се вписват хармонично. Общата цел е да се направи едно цяло от търговските и жилищните функции на сградата.

Стойност, която трае вечно

Керамичните продукти са избрани не само заради привлекателния им вид - покривът, преливащ във фасадата и тухлените стени гарантират, че сградата е издръжлива и ще старее красиво и естествено без износване.

Свързани статии