Цялата тишина само с една тухла – Porotherm 12 N+F

Шумоизолация за по-добър комфорт на обитаване
След дълъг и напрегнат работен ден имаме нужда да се приберем у дома, където да намерим убежище и отмора.

Забързани в ежедневието забравяме, че сградите се проектират, за да ни служат дълго. За изграждането на своя дом-мечта влагаме усилия почти цял живот – и време и пари. Преследването на тази мечта за мнозина от нас е каузата на живота. А решенията, взети днес, определят средата ни утре.

Кога трябва да се погрижим за тишината и комфорта в дома си – когато се нанесем и установим, че съседите имат шумни тинейджъри или още докато избираме тухлите? Затова е добре да си зададем правилните въпроси в правилния момент.
Сещаме ли се да проверим какви са стените, когато избираме новото си жилище? Изискваме ли правилното изпълнение на стените от строителя на новата ни къща? Уверяваме ли се предварително дали избраните от нас продукти за стени ще покрият изискванията към тях? Все по-малко инвеститори се замислят, че съществува масова порочна практика по обектите, вътрешните стени да се изграждат от тухли „четворки”, иззидани на тясната им страна или както казват майсторите - зидари – „на калъч”.

Къде е границата на разумното пестене?
Отговорът е в нормите, определящи мин. стойности на основните характеристики на строителните елементи. Изолацията от въздушен шум е основен фактор при избор на материал за вътрешните стени. Нормите изискват шумоизолация мин. 40 dB за вътрешни стени. Нека припомним, че нормален човешки разговор произвежда шум от 30-35 dB. Факт е, че нормативните нива се постигат с керамични тухли с дебелина 12 см. напр. т.нар. „плътни тухли единички”.

Избирайки блоковете Porotherm 12 N+F за вътрешни стени не само покриваме нормите, но и получаваме шумоизолация от 44 dB при същата дебелина на стената - 12 см.
 
 
 
 
 
 
 
 
И още:
  • бързина на зидане (само 8 бр. в м2);
  • безпроблемно вграждане на инсталации в стената, без тя да губи от носещата си способност;
  • перфектна геометрия – следователно пестене от мазилката;
  • многокамерност, осигуряваща надеждно окачване.

А как се работи с тях?
 

Свързани статии