''Сан Стефано Плаза'' – зеленият мултифункционален комплекс

''Сан Стефано Плаза''
''Сан Стефано Плаза'' е пример за устойчиво строителство – модерни технологични решения, висококачествени строителни материали и мисъл за природата.

Архитект
Архитектурно дружество "Сан Стефано"
Местоположение
град София, ул. „Сан Стефано“ 22
Реализация
2016
Предназначение
Многофамилна сграда
РЗП
55 000 m²
Модел тухла
Porotherm 25 N+F Light, Porotherm 12 N+F

Всичко в едно

Ако търсите място, където всичко е на едно място, то комплексът „Сан Стефано Плаза“ ще удовлетвори всичките ви нужди. Сградата е нова и се намира в идеалния център на София. Така тя е интересна атракция, която привлича погледите както на местните, така и на гостите на столицата.
Комплексът има отделни жилищна, търговска и бизнес част. Екстравагантното в него е и бирарията, която завършва картината. Фасадата ѝ напомня на първата пивоварна в София.
И тази сграда, подобно на Ем Билдинг, има стъпаловидно архитектурно решение. Така визията ѝ е модерна и позволява съчетаването на много функции. „Сан Стефано Плаза“ е място за работа (осем офиса), но и за пазаруване (голям търговски център), обяд или вечеря в ресторант, култура (разполага с книжарница и арт галерия) или просто за почивка.
Сградата предлага максимално удобство за живущите и работещите в нея. Почти всички услуги, от които биха имали нужда в ежедневието си, са на една ръка разстояние и не се губи време в пътуване (нещо толкова ценно за големите градове).

Озеленяване + енергийно ефективни материали = първият у нас комплекс с клас „А“ на енергийна ефективност

Зелените зони са изключително важни за визията и функциите на комплекса. Дворът е богато озеленен, има разнообразни растителни видове (над 50). Системата за поливане е автоматизирана – така се пести енергията от човешкия ресурс и се полива точно тогава, когато е нужно. Нещо повече, системата оползотворява дъждовната вода, която се събира в предвидения резервоар.
„Сан Стефано Плаза“ е проектирана и изпълнена спрямо всички принципи за устойчиво строителство – модерни технологични решения, висококачествени и иновативни строителни материали (Porotherm 25 N+F Light, Porotherm 12 N+F) и с мисъл за природата. Целта е постигната: възможно най-ниско енергийно потребление.

Свързани статии