Porotherm 25 N+F с „допълнителна" топлоизолация

Система Porotherm 25 N+F с „допълнителна“ топлоизолация
Последователното разделяне на слоевете на външния зид е друг начин за покриване на изискванията към външните стени. Тук всеки слой има отделна функция и отговаря за осигуряването на определен показател.

Външната стена се състои от тухлен зид с дебелина 25 см и топлоизолационна система, която се поставя от външната му страна.
Отвътре тухленият зид се измазва. Така топлоизолационната система ще осигури необходимата топлоизолация и защитата от външни влияния, а тухленият зид ще даде здравина и устойчивост на стената.

Изборът на топлоизолационни системи на пазара е голям - според вида на използвания топлоизолационен материал, и на завършващите покрития.
 
Освен цената, основните въпроси при избора на топлоизолационни системи най-често са:
 
 
 
 
  • Как се решава въпроса със съвместната работа помежду им?
  • Каква надеждност и дълготрайност гарантират?
  • Доколко са пожароустойчиви?
  • В каква степен осигуряват пропускане на водните пари?
От практическа гледна точка повечето топлоизолационни системи осигуряват почти еднаква степен на топлоизолация при една и съща дебелина на топлоизолационния слой. Тогава на дневен ред идват останалите характеристики на материала.

Задачата на керамичния зид на пръв поглед изглежда лесна - да осигури здравина на стената. Повечето тухли се справят с това. Но това не изчерпва ролята на керамичния зид. Той трябва да осигури надеждна основа за закрепването на дюбелите на топлоизолационната система.
Със своята гъста решетка на вътрешните стенички, както и дебела външна стена на блока, Porotherm 25 N+F осигурява здрава основа за закрепване на дюбелите на топлоизолационната система - за разлика от тухлите с хоризонтални кухини, които имат тънки външни стени и големи разстояния между вътрешните прегради.

Както при останалите блокове Porotherm, така и при Porotherm 25 N+F при производството на блока също се добавят дървесни стърготини, които правят керамиката порьозна, като това подобрява топлоизолационната способност и позволява намаляване на дебелината на топлоизолационната система.
 
Стената, изградена с Porotherm 25 N+F има по-голяма плътност в сравнение със стените, изградени от тухли с хоризонтални кухини. Така топлинната акумулираща способност е по-добра и при рязка промяна на температурата на въздуха в помещенията се запазва повече топлинна енергия.
 
Вижте в това кратко видео как се работи с Porotherm 25 N+F.
 

Свързани статии