Хестия Хаус – пазителката на дома се доверява на керамичните блокове Porotherm

Хестия Хаус
„Хестия Хаус“ е типичен пример за референция на Винербергер – модерна жилищна сграда в сърцето на София, изградена с керамични блокове Porotherm.

Архитект
„Мартен Проджект Къмпани - МРС” ЕООД, арх. Мартин Терзиев
Местоположение
град София, кв. "Иван Вазов" бул. „Витоша“ 127
Реализация
2016
Предназначение
Многофамилна жилищна сграда
РЗП
1 050 m²
Модел тухла
Porotherm 25 N+F, Porotherm 12 N+F

Какво по-добро име за жилищна сграда от това на гръцката богиня Хестия? Пазителката на домашното огнище и символ на общностите – на хората и на боговете, Хестия е образът на огнище-олтар. Представяме ви нашата референция,  многофамилната сграда „Хестия Хаус“ (Къщата Хестия), в която се помещават семейните огнища (иначе казано – апартаменти) на редица семейства. Стените на сградата трябва да оправдаят името на богинята и ето защо инвеститорът „ММ-Билдинг Консулт” ЕООД се доверява на керамичните блокове Porotherm.

Атрактивна по всички показатели сграда

Сградата е атрактивна по всички показатели: визия, локация, ориентир, строителни материали. Разположена е в сърцето на София, в модерния столичен квартал – жк „Иван Вазов“. Основното предимство на квартала е близостта до НДК и малкото разстояние (пешеходно!) до най-предпочитания парк в града – Южен парк. Сградата е средно висока – пет етажа, ориентирана е изток-запад. Визията е бутикова и е съчетана с максимален комфорт и функционалност на отделните обекти вътре. Стените са изградени от висококачествените строителни материали – керамични тухли Porotherm 25 N+F и Porotherm 12 N+F – за допълнителна изолация.

Какво ще намерим в „Хестия Хаус“

Партерът, традиционно, е мястото за магазините. Предвиден е паркинг за живущите. Останалите четири етажа са жилищни.
По стълбите можем да се насладим на ексцентричната луксозна окачена стъклена фасада. Така освен добра визия, е постигнато и оптимално допускане на слънчевата светлина. Другата част от фасадата е изградена с материалите алполик и естествен варовичен камък. Под облицовката са заложени 12 см изолация – основната цел е да се постигне оптимална изолация - за комфорта на всички обитатели.
Проектирането е изключително функционално – в РЗП от 1050 кв. м. са събрани 2 магазина, 7 апартамента и паркоместа. Чудесна съвместна работа на архитект („Мартен Проджект Къмпани - МРС” ЕООД, арх. Мартин Терзиев), конструктор ("Юнимекс" ООД ) и изпълнител (инж. Добри Котев).

Свързани статии