Артекс Бизнес Център

Артекс бизнес център
Артекс Бизнес Център е архитектурен ансамбъл от две сгради - офисна и жилищна.

Архитект
арх. Пламен Мирянов
Местоположение
София, кв. „Изток“, ул. „Тинтява“ 13
Период на реализация
2008 - 2010
Предназначение
Обществена сграда
РЗП
11 800 m²
Модел тухла
Porotherm 25 N+F

Нещо като оазис в столицата

Сградата се намира в престижния квартал „Изток”, на ул. „Тинтява”, в близост до Интерпред и основни пътни артерии – бул. „Драган Цанков”, бул. „Цариградско шосе”, както и до метростанция. Кварталът е един от най-луксозните и най-привлекателните райони в столицата със своята отлична жизнена среда и изобилие от зелени площи. Комуникативното разположение стимулира използването на обществения транспорт, а паркът предлага възможност за придвижване с велосипед или пеш.
 
Жилищната сграда ТИНТЯВА 3 е ситуирана изцяло в паркова зона с красиви алеи, детски площадки и тематични кътове. Всички апартаменти имат гледка към близкия обществен парк. Зоната е своеобразен оазис в квартала на столицата.

Без компромиси при строителството

Луксозната бизнес сграда отговаря по технически показатели на европейската класификация за офис-сгради клас „А”. Използвани са най-съвременни материали и иновативни технологии, съобразно последни норми и изисквания за устойчиво строителство.
 
Фасадата, със своето съчетание на архитектурни елементи, няма аналог в София. Интелигентната цялостна конструкция на системата завишава и стойностите по отношение на топло- и шумоизолацията, на сигурността, дълготрайността и икономическата целесъобразност.
 
Приложената нова система отговаря напълно на изискванията за нискоенергийност. За зидариите са използвани високоекологични керамични тухли Porotherm 25 N+F, отговарящи на най-високите европейски стандарти.

Естетична и екосъобразна жизнена среда

Теренът е изцяло рекултивиран и новата растителност подобрява значително екологичното състояние наоколо. Двете сгради облагородяват допълнително района и помагат на човек да избере екосъобразния начин на живот.

Свързани статии